Bild på bloggaren


Arig Idris bloggar om reggae och andra rytmer från Uppsala och världen. Skriver om allt runt omkring men återkommer alltid till det viktigaste - musiken.Månadsarkiv


« Tidigare inlägg   Senare inlägg »
Publiceras: 2011-05-11 11:17:15

11 maj 1981

30 år har passerat sedan Bob Marley dog. Många av mina barndomsminnen är knutna till honom på olika sätt. Minns när jag och mamma kollade på ett konsertklipp med honom och hon försiktigt förklarade att han blundade hela tiden för att han var så påverkad av all cannabis han hade rökt (haha, va?) eller när jag brukade tjata på min moster att "göra" Bob Marley igen och hon hoppade upp, skakade inlevelsefullt på hennes icke-existerande dreads och ropade ut "Woy yo yo, woy yo yo yo!".

Annars väcker Waiting In Vain alltid många minnen, "låten som fick mig att tro att jag visste hur det var att inte kunna släppa den man älskar. Jag var elva år och sjöng den varje dag på väg till skolan".

För att lyssna in er på det bästa av Bob Marley rekommenderar jag Stereo Steppers senaste mix "A bus dem shut - The essential Bob Marley mixtape" och Safari Sounds "A tribute mix to Bob Marley".

 

Välkommen att diskutera på unt.se.
Du som lämnar en kommentar ansvarar själv för vad du skriver och måste följa våra regler ». UNT förhandsgranskar inte läsarkommentarerna och de omfattas inte av det utgivaransvar som gäller på webbplatsens övriga delar. Om du gör ett inlägg som strider mot svensk lag kan du, vid en eventuell rättstvist, personligen bli ansvarig.

Om du har frågor om dessa regler kan du skicka dessa via e-post till följande adress lasarinteraktion@unt.se.

Kommentera bloggenKommentar: (max 800 tecken)

Du har 800 tecken kvar.

För att skriva en kommentar på unt.se måste du uppge din signatur. Din e-postadress publiceras inte på unt.se.

Alias / signatur:
* 

Jag har tagit del av UNT:s regler » för artikelkommentarer.

BLOGGARE

Namn: Arig Idris
Ålder: 24 år
Gör: studerar & frilansar
Familj: mamma, pappa och två systrar
Bor: reppar Gottsunda vanligtvis men för tillfället Kingston, Jamaica
Lyssnar på: otroligt mycket dancehall, reggae, soul och smörig 90-tals-r&b
Bästa Jamaica-minne 1: Bergsklättring i Nanny Falls.
Bästa Jamaica-minne 2: Musikfestivalen Sting 2008 och energin under de då rivaliserande artisterna Mavado och Vybz Kartels show 6 på morgonen.

 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »