Publicerad: 2012-04-24 18:53, senaste uppdaterad: 2012-08-11 09:08
Läs upp
Laddar...

Samling för höjda sköterskelöner

Drygt 250 personer deltog i demonstrationen för höjda ingångslöner till sjuksköterskor i Uppsala på tisdagseftermiddagen.

Såväl studenter vid sjuksköterskeprogrammet som färdiga sköterskor fanns med i demonstrationståget som med poliseskort gick från utbildningslokalerna vid BMC till Stora torget.
– Ingångslönen för sjuksköterskor är orimligt låg med tanke på det ansvar vi får när vi går ut i tjänst. Nu ligger maxingångslönen på 21 500 kronor, vårt krav är 24 000 kronor i månaden, sade Björn Eriksson, en av organisatörerna av demonstrationen och själv studerande på andra terminen av den sex terminer långa sköterskeutbildningen.

Tove Näslund som också studerar andra terminen var helt överens med Björn Eriksson:
– Att så många av våra studiekamrater finns med här i dag visar också hur viktig den här frågan är för oss. Sjuksköterskor som redan är färdiga stödjer oss också, och alla man pratar med tycker att vi inte har orimliga krav, sade Tove Näslund.

Victor Back som också var med i demonstrationen har varit färdig sköterska i två år och arbetar nu på Akademiska sjukhuset. Hans månadslön ligger på 21 400 kronor, ob-ersättning tillkommer, eftersom han går på rotationsschema med blandad dag, kväll, halvnatt och nattjänst.
– Jag trivs väldigt bra men lönen behöver höjas, så jag stödjer verkligen studenternas krav, sade Victor Back.

 

Av: Lotta Lille lotta.lille@unt.se

bussattacken
bussattack
Hur vill du se din gågata?
Osteologerna Ove och Evy Persson unddersöker skelettet av en ung kvinna under utgrävningar i Ajvide på Gotland 1983. Det är bland annat benrester från dessa utgrävningar som nu undeersökts med avancerad genteknik.  Bild: Göran Burenhult
Foto: Göran BurenhultOsteologerna Ove och Evy Persson undersöker ett kvinnoskelett.

Genanalys besvarar historisk tvist

Frigolitbeströdda. Med frigolitspån i hår och kläder försöker fr v Camilla Frösegård, Ida Eriksson och Julia Frohn sätta ihop delarna till sin farkost som ska bli en svart krokodil. Själva ska de klä ut sig till Batman när det blir allvar av. Bild: Tomas Lundin
Foto: Tomas Lundin Camilla Frösegård, Ida Eriksson och Julia Frohn sätta ihop delarna till sin farkost.

Farkostbyggandet i gång

Nina Lagh, landstingsråd, (M) tog första skoptaget. Bild: Nina Leijonhufvud
Foto: Nina LeijonhufvudNina Lagh, landstingsråd, (M) tog första skoptaget.

Första spadtaget för Ackisbygge

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »