Svenska programledare

Det finns många som har blivit uppskattade för deras förmåga att leda oss genom de tv program vi ser på svensk tv. I det här inlägget tänkte vi ge ljus till några av våra mest älskade svenska TV-programledare.

Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby föddes år 1972. Tilde började sin programledarkarriär genom att utbilda sig till journalist. Det första tv-programmet hon ledde var underhållningsprogrammet måndagsklubben som gick på kanal 5. Men numera är hon känd som en av TV4:as programledare och hon har bland annat programlett Nyhetsmorgon och Let’s dance.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson

En känd programledarduo är Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. De träffades som unga när de arbetade på Aftonbladet och snart tog deras karriär fart. De har sedan länge jobbat på kanal 5 och har bland annat programlett 100 höjdare, high Chaparall, ett herrans liv och alla mot alla.

Petra Mede

Ett annat exempel på en svensk programledare är Petra Mede. Petra föddes år 1970 och började sin karriär som komiker. Petra har bland annat varit programledare för Eurovision Song Contest och Let’s dance.

David Hellenius

David Hellenius föddes år 1974 och är en känd komiker, skådespelare och programledare. Han har bland annat varit programledare för masked singer och Let’s dance.