Svenska TV program

Genom åren har Sverige producerat en hel del populära tv-program. I den här delen kommer vi att gå igenom några av våra mest älskade TV-program som sänds på svensk tv.

Melodifestivalen

Ett TV-program som samlar halva Sverige under vintern är melodifestivalen. I Melodifestivalen tävlar artister och grupper om äran att få representera Sverige i Eurovision song contest. Melodifestivalen är ett tv-program som engagerar alla åldrar och sänds på SVT.

Så mycket bättre

I TV4:as succéprogram så mycket bättre samlas en bunt artister och grupper på Gotland under en vecka på sommaren. Artisternas främsta uppdrag är att tolka de andra artisterna och i programmet får vi se resultatet av deras vecka tillsammans.

Bäst i test

Ett annat program som levereras av SVT är tv-programmet bäst i test. I bäst i test får vi se svenska kändisar utsättas för alla möjliga olika sorters tester och de tävlar om vem som är bäst. Programmet leds av Babben Larsson och David Sundin.

Let’s dance

I tv-programmet let’s dance tävlar kändisar i olika danser. Kändisarna paras ihop med en proffsdansare och de tävlar om vinna folkets hjärta och vem som är den bästa kändisdansaren. Programmet sänds på TV4.