Utländska TV program

Förutom att vi kan underhållas och njuta av svenska tv-program finns det en hel del bra utländska tv-program som är populära att se på över hela världen. I det här inlägget kommer du att få en kort genomgång på några av dem.

Eurovision song contest

En av Europas, och världens största tv-program är Eurovision song contest. I eurovision song contest som kan förkortas till ESC eller eurovision tävlar Europas länder samt Australien och Israel om att vinna titeln samt att få ta tävlingen till sitt hemland. Tävlingen är en samproduktion av Europas länder och sänds av europeiska radio och tv unionen.

Keeping up with the Kardashians

Keeping up with the kardashian är ett reality tv-program där vi får följa familjen Kardashian i deras arbete och vardagsliv. Tv-programmet är ett väldigt uppskattat och populärt tv-program som har tittare över hela världen. Programmet hade premiär år 2007 och avslutade med sin tjugonde säsong år 2021.

Saturday Night Live

Saturday Night Live är ett amerikanskt TV-program som sänts sedan år 1975. Programmet är ett humoristiskt program som innehåller roliga sketcher från skådespelare och kändisar. Programmet är livesänt och programledaren byts ut för varje avsnitt.

The tonight show

The tonight show är en talkshow som leds av JImmy Fallon som tog över rollen som programledare efter Jay Leno. Programmet är en blandning mellan intervjuer, komik och musik.

Tv-serier

Förutom att du kan underhållas av tv-program finns det många bra tv-serier du kan se. Några exempel på det är downton abbey, outlander, the simpsons, the crown och the walking dead.