Titta på tv på din MacBook Pro

Älskar du att njuta av en bra serie eller vill du alltid känna dig uppdaterad och följa nyheterna? Visst går det bra att slå sig ned hemma i tv-soffan för att göra det, men med en MacBook Pro har du alltid en pålitlig tv med när du är ute på språng.

Fördelarna med att titta på tv på MacBook Pro

Vad finns det då för fördelar med att låta din begagnade MacBook pro vara din huvudsakliga källa till tv-konsumtion? Det finns faktiskt många anledningar till att denna behändiga dator är en utmärkt tv. 13-tumsmodellen av denna datormodell väger till exempel bara 1,4 kg, något som gör att den blir optimal att bära med sig i väskan. Det är också lätt att växla mellan tv-tittande och arbete eftersom du kan göra båda sakerna på din dator. Man får heller inte glömma att en MacBook har en utmärkt bildkvalitet så att du verkligen kan njuta av din tv-upplevelse. Här kan du läsa om hur du ställer in ställer in upplösningen på din Mac så att bilden blir så bra som möjligt.

Det här kan du titta på

Vilka tv-kanaler kan du då nå om du väljer att titta på tv via din dator? Svaret på frågan är att det är möjligt för dig att se nästan allt. Det innebär att du kan titta på allt från svenska tv-program till utländska sådana. För att kunna nå sändningarna behöver du signa upp dig på så kallade streamingtjänster. De flesta kanaler har en sådan, men vissa kostar pengar och vissa är gratis. De som erbjuder gratis streaming är bland andra SVT, TV4 och Pluto. Kan du tänka dig att betala lite för att se på tv finns ett brett utbud av tjänster. En av de populäraste är Netflix som sänder både populära tv-serier och filmer. Det gäller även HBO Max och Amazon Prime. Gillar du reality så är tjänsterna Discovery och Viaplay bra val.

Det går också att titta på vissa utländska tjänster, men ofta är dessa låsta till landet. För att komma runt detta använder sig vissa av så kallad VPN. En sådan ger dig en inhemsk ip-adress. Tyvärr är detta inte helt lagligt och säkert.

Tillbehör som förhöjer upplevelsen

Vill du riktigt kunna njuta av att titta på tv på din MacBook Pro? Då finns det en hel del tillbehör som kan hjälpa dig att förhöja upplevelsen. Investera till exempel i ett par riktigt bra hörlurar så att du får ett högkvalitativt ljud. Det går också att köpa externa högtalare med bra ljud till din dator. Andra saker som kan vara bra är en kylplatta. Tittar du länge finns annars risken att datorn blir för varm och fungerar sämre.

Hoppas dessa tips har hjälpt dig att förstå hur smidigt det kan vara att titta på tv på din MacBook Pro.